Новини за парка

Архив с новини
Конкурс за „старши счетоводител“
05.12.2018


ОБЯВЛЕНИЕ


Дирекция на природен парк „Златни пясъци“ (ДПП „Златни пясъци“) на основание чл. 10а, ал. 2 от Закона за държавния служител и Заповед № РД05-00013/04.12.2018 г. на директора на ДПП „Златни пясъци“

ОБЯВЯВА КОНКУРС

за длъжността „Старши счетоводител“

в ДПП „Златни пясъци“  – 1 (една) щатна бройка.

І. Минималните и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността „Старши счетоводител“ в ДПП „Златни пясъци“ са:

– образование висше;

– образователно – квалификационна степен „бакалавър”;

– специалност „Счетоводство и контрол“;

– ранг V младши или 1 (една) година професионален опит придобит в област или области, свързани с функционалните задължения на длъжността.


ІІ. Начин за провеждане на конкурса:

1. Решаване на тест, който включва въпроси, свързани с професионалната област на длъжността, устройството и функционирането на администрацията.

2. Интервю.


ІІІ. Необходимите документи, които следва да бъдат представени от кандидатите за участие в конкурса са:

1. Заявление за участие по образец – Приложение № 2 към чл. 17, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители.

2. Декларация от лицето за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетно, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност  – по чл. 17, ал. 2, т. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители.

3. Копия от документи за образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и удостоверение за придобита правоспособност.

4. Копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит  – трудова книжка, служебна книжка, осигурителна книжка, документ в превод на български език, заверен по съответния ред, удостоверяващ извършване на дейност в чужбина (в случай, че кандидатът има подобен професионален опит), както и други документи, предоставящи информация, че кандидатът отговаря на предвидените в длъжностната характеристика функционални задължения за изпълнение на длъжността.


ІV.  Документите да бъдат представени лично или чрез пълномощник (нотариално заверено пълномощно) в Посетителско-информационен център на ДПП „Златни пясъци“, к.к „Златни пясъци“ до хотел „Зора“, всеки делничен ден от 8:30  до 17:00 часа, в 10 (десет) дневен срок от деня на публикуване на обявлението за провеждане на конкурса в специализиран сайт или портал за търсене на работа и в регистъра по чл. 61, ал. 1 от Закона за администрацията. Заявления, представени след изтичане на срока не се регистрират.


V. Списъците или други съобщения във връзка с конкурса ще се обявяват на информационното табло в Посетителско-информационен център на ДПП „Златни пясъци“.


VI. Кратко описание на длъжността:

„Старши счетоводител“ в ДПП „Златни пясъци“ организира  и контролира цялостната финансово-счетоводна дейност на ДПП „Златни пясъци“. Осъществява предварителен, текущ и последващ контрол на всички счетоводни документи от документооборота на ДПП „Златни пясъци“. Извършва всички дейности, свързани с обработката и съхраняването на счетоводната и икономическата документация, която отразява процеси, свързани с дейността на ДПП „Златни пясъци“. Извършва счетоводното отчитане на приходите и разходите по пълна бюджетна класификация и счетоводни сметки в съответствие с изискванията на Закона за счетоводтвото, Сметкоплана на бюджетните предприятия и приложимите счетоводни стандарти и отговаря за състоянието и достоверността на счетоводните сметки. Осъществява управлението на човешките ресурси, свързани с възникване, изменение и прекратяване на трудовите и служебни правоотношения със служителите в ДПП „Златни пясъци“.



VII. Минимален размер на основната месечна заплата е 510 лв.

Основният размер на заплатата за длъжността се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението.



При подаване на документите на кандидатите ще се предоставя длъжностна характеристика за конкурсната длъжност

декларация

заявление