Новини за парка

Архив с новини
6-ти Фестивал „Златна есен“ в Природен парк „Златни пясъци“
30.09.2013


[Галерията не е намерена]

За шеста поредна година Дирекцията на природен парк „Златни пясъци” към Изпълнителна агенция по горите беше домакин на Фестивал „Златна есен“. Той се проведе на 26 и 27 септември 2013 г., четвъртък и петък, в природния парк.

Тази година фестивалът бе Национален и се организира по проект “Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Златни пясъци”, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013г.”, от Дирекция на ПП „Златни пясъци”, по схема BG161PO005/11/3/3.2/06/27, Договор № DIR-5113326-C-008.

Под мотото „Багрите на децата“, малчугани от 11 варненски детски градини и ученици от Варна, Бургас и Пловдив превзеха сцената до посетителския център с танци и музикални изпълнения. Повече от 300 деца взеха участие в шестото издание на фестивала и показаха своя талант на горската сцена. Те се състезаваха за одобрението на журито в две категории – танцови и музикални изяви. Децата се надпреварваха с изпълнението на народни песни и танци, стихотворения, както и с представянето си в колоритни костюми на животни и растения. Уменията и талантите на малчуганите бяха наградени с лакомства, награди и грамоти. Официални гости бяха Станимир Георгиев – национален координатор за България на програма „Учим за гората” и Петя Йорданова – национален координатор за България на програма „ Екоучилища”, представители на РДГ – Варна. Водещ на фестивала беше Теди Генев.