6-ти Фестивал „Златна есен“ в Природен парк „Златни пясъци“
30.09.2013


За шеста поредна година Дирекцията на природен парк „Златни пясъци” към Изпълнителна агенция по горите беше домакин на Фестивал „Златна есен“. Той се проведе на 26 и 27 септември 2013 г., четвъртък и петък, в природния парк.

Тази година фестивалът бе Национален и се организира по проект “Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Златни пясъци”, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013г.”, от Дирекция на ПП „Златни пясъци”, по схема BG161PO005/11/3/3.2/06/27, Договор № DIR-5113326-C-008.

Под мотото „Багрите на децата“, малчугани от 11 варненски детски градини и ученици от Варна, Бургас и Пловдив превзеха сцената до посетителския център с танци и музикални изпълнения. Повече от 300 деца взеха участие в шестото издание на фестивала и показаха своя талант на горската сцена. Те се състезаваха за одобрението на журито в две категории – танцови и музикални изяви. Децата се надпреварваха с изпълнението на народни песни и танци, стихотворения, както и с представянето си в колоритни костюми на животни и растения. Уменията и талантите на малчуганите бяха наградени с лакомства, награди и грамоти. Официални гости бяха Станимир Георгиев – национален координатор за България на програма „Учим за гората” и Петя Йорданова – национален координатор за България на програма „ Екоучилища”, представители на РДГ – Варна. Водещ на фестивала беше Теди Генев.