Новини за парка

Архив с новини
Национален ден на Природните паркове 8 Юни 2013г.
04.06.2013



Дирекцията на Природен парк „Златни пясъци“  към Изпълнителна агенция по горите съвместно с Международната природозащитна организация WWF организират за шести пореден път националната кампания за почистване, реконструкция и подновяване на инфраструктурата и маркировката на маршрутите и местата за отдих в природния парк.  Тази година събитието ще се проведе на 8 юни 2013 г. (събота) и отново ще събере хиляди хора, загрижени за бъдещето на околната среда и защитената природа на България в Националния ден на природните паркове, чието послание тази година е „Не създавай нови видове”

Природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка (край Габрово), Сините камъни (край Сливен), Персина (край Белене) и Беласица са най-посещаваните защитени природни територии в България. Ежегодно през тях преминават над 10 млн. души. За съжаление, от културата на туристите има още много какво да се желае, защото всяка година отпадъците и щетите, нанесени от тях върху местата за отдих и туристическата маркировка белязват природата по недопустим начин.

Сборният пункт за Златни пясъци е новият посетителски център Аладжа манастир на Дирекция на Природен парк „Златни пясъци“.

Начален час в 10:00 с изнасяне на лекция на открито за флората и фауната в ПП „Златни пясъци“.

За участниците е осигурен транспорт . Автобусите ще  тръгнат от спирката срещу Община Варна   в 9:30 часа.

Повече подробности за Национален ден на природните паркове може да намерите на http://wwf.bg или от www.parkzlatnipiasaci.com на  Природен парк „Златни пясъци” тел за контакти: 052/355 591    e-mail: dppzlatni@abv.bg и на страницата ни във Facebook