Новини за парка

Архив с новини
Международен ден на гората – 21 март
21.03.2019


В чест на  Международния ден на горите  Програма „Учим за гората” на Българско Движение „Син флаг” и  ДПП „Златни пясъци” организираха  Национален конкурс за видео клип  „Хубава си, моя горо”.  Поканиха всички деца и ученици да пеят, танцуват и творят за възхвала на българската гора, като всяко учебно заведение трябваше да създаде собствено музикално видео, озвучено с емблематичната българска песен „Хубава си, моя горо”.

Тази инициатива обединява занимания по различни учебни предмети, като същевременно интерпретира темата за гората и любовта към нея, която се опитваме да вдъхновим и стимулираме у бъдещите ни поколения.

Класирането се обяви в навечерието и в чест на Международния  ден на горите – 21 март, като  на първо място са две Екоучилища ОУ „Любен Каравелов“ – Бургас  и НБУ „Михаил Лъкатник“ – Бургас, на второ място е ДГ „Звездичка“ – Варна и на трето място – ДГ“Петър Берон“ -Варна.

Клиповете на първо, второ и трето място ще получат награди. Kлипове са качени на ДПП “Златни пясъци” www.parkzlatnipiasaci.com и ще бъдат показани на международни форуми на Фондацията за екологично образование.