Почистване 8-ми Юни
10.06.2013


В слънчевия 8-ми Юни се проведе шестото издание на Националния ден на природните паркове в България. Инициативата на Дирекцията на Природен парк „Златни пясъци“  към Изпълнителна агенция по горите съвместно с Международната природозащитна организация WWF-България тази година привлече около 50 души в акцията по почистването на природния парк.
Посланието тази година бе „Не създавай нови видове”.
Сборният пункт на срещата бе в 10.00 часа пред новия посетителски център „Аладжа манастир“. За доброволците от Варна бяха осигурени автобуси. Събралото се множество бе разпределено на два пункта за почистване – месностите „Горски кът” и „Аладжа манастир”.
С много усмивки и настроение бяха и нашите посланници на добра воля журналистът Георги Тошев и композитора Теди Генев.
В почистването се включиха ученици от професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“- гр.Варна.
Равносметката – бяха събрани над 100 чувала битови отпадъци.
Удовлетворени от свършеното, доброволците се събраха в района на Посетителския център, където на горската сцена бе организирана томбола и почерпка. Теди Генев с помощта на DJ води церемонията по награждаването на участниците и заедно с Директора на ДПП „Златни пясъци”, раздадоха награди, осигурени от GLOBUL.
ДПП „Златни пясъци” благодари за добре свършената работа на участниците  и тържеството продължи с почерпка и хубава музика.
За повече снимки може да посетите страницата ни във Facebook