Новини за парка

Архив с новини
Заключителна пресконференция по проект и официално откриване на новия „Заслон – информационен пункт”
20.07.2012


На 25 юли 2012г. от 13.30 часа в сградата на Регионална дирекция по горите, гр. Варна, ул. „Радко Димитриев” № 10 в  заседателната зала ще се преведе заключителна пресконференция по проект „ВИ_ПП „Златни пясъци” – опазване, поддържане и възстановяване на биоразнообразието в ПП „Златни пясъци” и официално откриване на нов информационен център в района на Аладжа манастир в Природен парк “Златни пясъци”.
Новият „Заслон – информационен пункт” е разработен и изграден от Дирекция на Природен парк “Златни пясъци” към Изпълнителна агенция  по горите с финансиране осигурено от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда – 2007 – 2013г.” .
Официалното откриване на новия „Заслон – информационен пункт” ще се състои същия ден от 15.00 часа, района на Аладжа манастир.


П Р О Г Р А М А

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ВИ_ПП „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ” – ОПАЗВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО В ПП „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ”
И ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА НОВ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В РАЙОНА НА АЛАДЖА МАНАСТИР В ПРИРОДЕН ПАРК “ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ” – 25 ЮЛИ 2012Г.

Дата и час на провеждане : 25 юли 2012 г.; 13.30 часа
Място : Регионална дирекция по горите Варна – заседателна зала
Участници :  Представители на ИАГ София, МОСВ София, Областна управа Варна, Община Варна, РДГ Варна и РИОСВ Варна – партньори по проекта, представители на ТП ДГС Варна, АИР Варна, партньори и представители на медиите.
Времетраене : 1 час
Ход на мероприятието : Представяне на резултатите от изпълнението на проект „ ВИ_ПП „Златни пясъци” – Варненски инициативи за поддържане, опазване и възстановяване на ПП „Златни пясъци” и филма за биоразнообразието в парка, реализиран по проекта.

Дата и час на провеждане : 25 юли 2012 г.; 15.00 часа
Място : Природен парк „Златни пясъци” – района на Аладжа манастир – „Заслон информационен пункт”
Участници :  Представители на ИАГ София, Областна управа Варна, Община Варна, РДГ Варна и РИОСВ Варна – партньори по проекта, представители на ТП ДГС Варна, представители на медиите.
Времетраене : 1 час
Ход на мероприятието : Официално откриване на новият информационен център на ДПП „Златни пясъци” – приветствени слова, водосвет и откриване

За представители на медиите ще бъде осигурен транспорт.